
Yaşlanma ile birlikte vücutta çeşitli değişimler yaşanır. Deride gördüğümüz temel değişikliklerin de en başında elastikiyet kaybı vardır. Bu durum en fazla yüz bölgesinden başlayarak vücudun diğer bölgelerinde de görülebilir. Derinin elastikiyetini kaybetmesi veya deri altındaki destek yapılarda yaşanan kayıplar nedeni ile yüzde sarkmalar görülür. Bu durumun sıkça yaşandığı bölgelerden biri kaş bölgesidir. Kaşlardaki sarkıklık Kaş Kaldırma konusunda etkili farklı tedavi seçenekleri ile düzeltilebilmektedir.
Kaş kaldırmaya duyulan ihtiyaç, görsel olarak yaşlanmaya işaret eden önemli değişikliklerden olması yanında görme açısında yol açtığı daralma ile görme üzerine de etki etmesi nedeniyledir. Kaşların duruş ve pozisyonu pek çok negatif duygu durumunu da ortaya koymaktadır.
Kaş Kaldırma Yöntemleri Nelerdir?
Kaş kaldırma amaçlı yapılan tedaviler yaşa ve duruma göre farklılıklar içermektedir. Hiçbir cerrahi işleme gerek kalmadan kaş sorunları tedavi edilebilmektedir. Bu işlem hakkında Doktora Sor butonunu tıklayarak bilgi alabilirsiniz.
Kaş kaldırmada etkin olarak tercih edilen seçenekler arasında, belki de ilk sırada yer alan botoks tedavisi kaş kaldırma işlemlerinin neredeyse olmazsa olmazıdır. Kaşlarda erken yaşlarda görülen ve sadece kaş çatma gibi mimikler sırasında görülen kaş düşmesi için yapılan botoks tedavisi çok kıymetlidir. Uzun yıllar koruyucu olarak kaş düşmesine karşı botoks kıymetli faydalar sağlayacaktır.
Botoks ile kaş kaldırılma tekniğinde ilk olarak operasyon uygulanacak kişiye bir kaş şekli tasarlanarak kişinin yüzünde negatif duruma neden olan kas noktaları tespit edilir. Botoks ile kaş kaldırılmadaki asıl amaç kaşın daha estetik ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasıdır.
Mimik olmadan, hareketsiz durumda da artık yerleşik olan kaş düşüklüklerinde botoks tedavisi tek başına yeterli gelmeyeceği için başka ek tedaviler gerekecektir.
Kaş Kaldırma‘ya ihtiyaç duyulan mimiklerdışında sıkça neden olan diğer sorun da alın ve kaş köşelerindeki alanlarda yağ doku kayıplarıdır. Bu durumda hacmin dolgu ile yerine konması ile kaşın o bölgesinde yükselme sağlanabilmektedir.
Alın derisinde yaşanan derideki gevşeme durumlarında başta fokuslu ultrason olmak üzere farklı yöntemlerle deride sıkılaştırma tedavileri uygulanabilir.
Kaş kaldırmada ameliyatsız yöntemlerin içinde en etkili yöntem ise iple askılamadır. Kaş bölgesinin istenen her bölgesi ayrı ayrı ya da ihtiyaç varsa bütün halinde kaşı yukarıya çeken organik yapıda ipler mevcuttur. Lokal anestezi ile kısa sürede tamamlanabilen bu tedavi ile kaşlar eski pozisyonlarına çıkarılabilmektedir. Bu işlem öncesinde de botoks tedavisi kaşı aşağı çeken kuvvetleri ortadan kaldırmak için önemlidir.