Yüzdeki germe ihtiyacı derinin ya da altındaki yapılarda deÄŸiÅŸim ile ortaya çıkar. Bu bazen yaÅŸla birlikte, bazen de yaÅŸ ile uyumsuz örneÄŸin diÅŸ kök eksiÄŸi ile çene kemiÄŸinde desteÄŸin azalmasına baÄŸlı ortaya çıkar.
Karşımıza çıkan temel sorunlar;
- Dış örtümüz deride elastikiyeti saÄŸlayan yapılarda bozulma,
- Deri altındaki en önemlisi yaÄŸ yastıkçıklarından oluÅŸan yumuÅŸak destek yapılarındaki kayıplar,
- En alttaki kafesi oluÅŸturan kemik yapılardaki küçülmeler de yüz bölgesindeki sarkmalardan sorumludur.
Deride elastikiyet kaybı durumlarında;
Dokuda yenilenmeyi uyaran enerjiler:
Dokuda yenilenmeyi uyaran ve destekleyenler:
Elastik yapıların üretiminde kullanılacak maddeler:
Deri altı yapılarda hacim kayıplarında;
Derinin elastikiyetinin saÄŸlanması gibi yapısal deÄŸiÅŸiklikler için öncelikle ihtiyacı olan vitamin ve diÄŸer maddeleri cilde enjekte etmek genellikle ilk adımdır. Bu süreç deriyi uyarmayı hedefleyen sonraki aÅŸamaya hazırlamak ve daha saÄŸlıklı bir üretim saÄŸlamak için oldukça yararlıdır. Uyarılmak istenen tamir mekanizması için ihtiyacı olan maddeleri verdikten sonra yenilemeyi uyaracak enerjiler ve maddeler ile bazen teki bazen birden fazlası ihtiyaca göre birlikte uygulanır.
Bu tedavilerden Fokuslu ultrason tek seans uygulanırken diÄŸer yöntemlerin üç ya da dört seanstan oluÅŸan kürleri mevcuttur.
Deriyi sıkılaÅŸtırmak için bir diÄŸer yöntem iÄŸneli radyofrekans tedavisi üç seanslık kür ÅŸeklinde uygulanır.
İp ile tedavide kullanılan materyaller tek seansta deri altına yerleştirilir. Genellikle ip ile askı desteği gerek olan ciltlerde kombine tedaviye karar verilmiş ise ip enerjilerden sonra planlanır.
Dolgular deri altındaki yukarı yönlü destek saÄŸlayan yapıların eksildiÄŸi alın, ÅŸakak, göz altı, elmacık kemiÄŸi, yanak bölgesi ve ağız köÅŸelerinde eksik giderildiÄŸinde yukarı yönlü bir kaldırma (Likit yüz asma) saÄŸlar. Dolgu iÅŸlemleri de genellikle daha uzun ömürlü olabilmesi için enerji yoluyla uyaran sistemlerden sonra planlanır.