
Derinin altındaki destek yapılardaki eksilmeler ve elastikiyet kaybı sarkma görüntüsüne yol açmaktadır. Yüz dolgusu ile derinin altından yukarı yönde bir destek sağlanır. Genellikle tercih edilen hyaluronic asit derinin yapısal olarak da iyileşmesine destek sağlar. Derinin yapısal bozulmaları dudak gibi bölgelerde de hacim kaybı, çizgilenmeler ve formunda bozulmalar ile karşımıza çıkar. Yapısal bozulma olmadan da hacminin yetersiz olduğu durumlarda yüz dolgusu yine seçenek olarak kullanılabilir.
Tedavi Seçenekleri
Dolgu amacıyla çoğunlukla deriye pozitif katkıları da gözetilerek hyaluronic asit yapısındaki dolgu maddeleri kullanılır. Bunun dışında PLA ve yarı sentetik dolgular da tercih edilebilmektedir.
Yüz Dolgusu Hangi Bölgelerde Kullanılır?
Kaş arası bölge: Kaş çatmaya bağlı olarak derin katlantıya bağlı durumlarda botoks ile ya da tek başına tam bir düzleşme sağlamaktadır.
Şakak bölgesi: Her iki kaşın üst ve yan kısımdaki hacim kaybı için bu bölgeye yapılan dolgu kaşın ve göz kapaklarının da yukarı doğru toparlanmasına yardımcı olur.
Göz çevresi (Kaz ayağı) çizgileri: Yapısal olarak oldukça ince yapıdaki yeni nesil dolgular ile bu çizgiler azaltılmaktadır.
Göz altı: Bazen yaştan bağımsız olarak, yirmili yaşlarda dahi çukurlaşmanın görülebildiği bir bölgedir. Göz altı dolgusu sadece çukur alanı doldurmayıp, bu alandaki gölgenin kaybedilmesi ve morluğa neden olan derinin yapısal iyileşmesiyle aydınlanmasını sağladığı için ışık dolgusu olarak da adlandırılır.
Elmacık kemiği bölgesi: Yüzdeki üçgen ifadenin önemli parçası sayılan elmacık kemiği bölgesinin hacmi önemli bir gençlik ifadesidir. Bu bölgede güzellik noktası olarak da adlandırılan alana yapılan dolgu yüzün hem hacim hem de genç ve diri görünümüne katkı sağlar.
Nasolabial (Burun kenarı) kıvrımları: Buradaki çukur alanın hemen üstündeki katlantıya bağlı olarak dikkat çeken durumlarda bu bölgeye dolgu yapmak iyi bir tercih değildir. Yüzün alt kısmındaki şişliği daha fazla gösterecektir.
Dudak üstü çizgiler: Genellikle sigara içimine bağlı oluşan dikey çizgilerde de dolgu uygulaması iyi sonuçlar sağlamaktadır.
Ağız alt köşeler: Ağız alt köşelerine botoks işlemi ile birlikte yapılan dolgu ciddi düzelme sağlar.
Çene bölgesi: Çenenin doğal yapısı çok küçük olanlarda dolgu ile hacim kazandırmak estetik oranlarda düzelme sağlar.
Dudak dolgusu: Dudak da yaşla birlikte önemli hacim kaybı yaşayan bölgelerdendir. Dolgu ile istenirse hacimde dikkat çekici bir büyüme olmadan daha canlı bir görünüm sağlanabilir. Kenar konturu belirginleştirilen ve çizgileri kaybolan bir dudak oldukça sağlıklı bir görünüm sunar.
Yüz Dolgusu Nasıl Uygulanır?
Genellikle ihmal edilebilir düzeyde acı ile ya da dudak gibi hassas yerlerde lokal anestezi ile konforlu uygulama yapılabilmektedir. Yüz dolgusu uygulaması kısa sürede tamamlanır. Enjeksiyona bağlı nadir görülen olası morluk dışında genellikle bir sorun yaşanmaz.
Yüz Dolgusu Etki Süresi:
Uygulama yapılan yerde tercih edilen dolgu yapısı, ilk defa yapılıyor olması ve hareketin yoğun olup olmamasına göre 6 aydan 24 aya kadar sürede etkinlik gösterir.